جلسه ششم: چقدر طول میکشه تا بتونم انگلیسی رو روان صحبت کنم؟
زبان آموزای زیادی ازم این سوالو می پرسن که چقدر طول میکشه که بتونیم انگلیسی رو روان صحبت کنیم؟
توی این جلسه براتون توضیح میدم که زمان مورد نیاز برای فلونت شدن چقدره و البته چه اشتباهاتی هم تو این مسیر ممکنه مرتکب بشید.
عوامل زیادی در زمان مورد نیاز برای فلونت شدن تاثیر گذاره، از جمله:
- سابقه مطالعاتی زبان آموز
- دامنه لغات فعال
- میزان تمرین روزانه
- داشتن انگیزه کافی
- داشتن نیاز قوی و واقعی به پیشرفت
- کتابهای خوانده شده
- هدفدار خواندن و …
زمان دقیقی رو نمیشه گفت و اگر کسی بخواد عدد بده واقعاً اشتباهه. یعنی فلونت شدن برای هر شخصی منحصر به فرده و به موارد بالا بستگی داره. ولی اگه بخوایم به صورت متوسط عددی بگیم، میشه گفت که اگه زبان آموز به صورت روزانه حداقل 2 ساعت وقت بزاره و صفر صفر نباشه، به صورت تقریبی بین شش ماه تا یکسال و نیم میتونه به سطح خوبی از فلونسی برسه.
البته این نکته رو هم اشاره کنم که فلونت شدن در هر سطحی میتونه اتفاق بیفته و اینطور نیست که مثلاً زبان آموز تا سطح C1 بیاد بعد بتونه روان صحبت کنه.
بر اساس نمودار پایین شما میتونید از سطح A2 به فلونسی برسید و بدون استرس حرف بزنید. بتونید از کلمات مناسب استفاده کنید و از ساختارهای درست در صحبت کردنتون استفاده کنید.
اشتباهات بزرگی که امکان داره مرتکب بشید:
اشتباه شماره یک : اختصاص زمان زیاد به محتواهای آسان و سطح پایین
در یک مقطعی اگه زبان آموز سطحش مبتدی باشه خب طبیعتاً باید از محتواهای آسان شروع کنه و روی اونا تمرین کنه. ولی از یه مقطعی به بعد زبان آموز باید به چالش کشیده بشه و آروم آروم به سطح های بالاتر سوق داده باشه که به مرور زمان بتونه پیشرفت کنه.
پس یکی از اشتباهاتی که میتونید مرتکب بشید اینه که زیاد روی سطوح مبتدی بمونید.
یکی از استراتژی هایی که در کلاس اسپیکینگ پیاده می کنم به چالش کشیدن بچه ها با ارائه محتواهای طبقه بندی شده است که زبان آموز از سطح آسون به سطح های پیشرفته برسه و همین مسئله باعث میشه که زبان آموز درجا نزنه و پیشرفت خودشو حس کنه.
اشتباه شماره دو: صحبت کردن در مورد موضوعات تصادفی و غیر مرتبط به صورت انفرادی و بدون غلط گیری
در جلسات قبلی در مورد مضرات صحبت کردن جلو آینه (یا اینکه شما بخواید با خودتون حرف بزنید) توضیح دادم و گفتم که این کار کمترین کمک رو به شما میکنه و ضررهایی هم به شما میرسونه از جمله اینکه غلط و درست بودن جمله ها و کلماتی که استفاده می کنید مشخص نیست چون کسی نیست که شما رو غلط گیری کنه. و مورد بعدی اینکه به دامنه لغات فعال شما اضافه نمیشه.
اشتباه شماره سه: خطا و آزمایش روی انواع روش های یادگیری و هدر دادن وقت و هزینه
وقتی تشخیص دادید که یک روش میتونه شمارو ارتقا بده باید بهش بچسبید و تا جای ممکن با اون روش و شیوه تمرین کنید.
حالا کارهایی که لازمه انجام بدی برای دوری از اشتباهات:
- یک کورس خوب رو خوب بچسب و درسهاشو چندین بار تکرار کن و یاد بگیر.
- هر درسی که برات راحت بود سریع برو مرحله بعد و با محتواهای چالش برانگیز خودتو بالا بکش.
- از سطح مبتدی که رد شدی شروع کن به تمرین کردن با تکنیک ایمیتیشن.
و اما حالا میخوام در مورد موضوعی صحبت کنم که حتماً براتون پیش اومده و شنیدید:
خیلی از معلم های زبان این جمله ها رو بهتون میگن:
- تا جایی که ممکنه انگلیسی حرف بزن.
- هر روزه انگلیسی تمرین کن و سعی کن زمان حرف زدنتو روزانه افزایش بدی.
اما به شما نمیگن که این تمرین باید چه جوری باشه و در چه مسیری حرکت کنید و اگه کسی نباشه که باهاش حرف بزنیم باید چیکار کنیم.
یعنی در حد یه جمله نصیحت مانند ولی بدون راهکار برای انجام.
حتی اگه وقت بیشتری داشته باشن این چیزارم بهتون میگن:
- از اشتباه کردن نترسید و اشتباه کردن در یادگیری طبیعیه ولی بهتون نمیگن که چیکار کنیم که کمترین اشتباهات رو داشته باشیم و به مرور زمان از حجم اشتباهاتمون کم بشه.
- بهتون میگن که در صحبت کردن اعتماد به نفس داشته باشید ولی بهتون نمیگن که چطوری این اعتماد به نفسو به دست بیارید و از چه رویه ای استفاده کنید که بتونید بدون استرس حرف بزنید.
تمامی این نصیحت ها کاملاً درسته ولی به شرطی که برای هر نصیحتی پلن و برنامه ی مشخصی وجود داشته باشه که بتونه شما رو کمک کنه که به سطح خوبی از فلونسی در زبان انگلیسی برسید.
همیشه در دوره هایی که برگزار می کنم سعی کردم که خودمو جای زبان آموز بزارم و از دید یک نفر که در کلاس حضور داره بشینم و نقاط ضعف و قوت کلاس رو بررسی کنم. همین مسئله باعث میشه که بتونم بهتر کلاس رو طراحی کنم و برای هر پیشنهادی که برای ارتقای سطح لیسنینگ و اسپیکینگ به زبان آموزا میدم در کنارش راهکار و راه و روش رو هم ارائه بدم و البته با دادن تمرینات عملی در کلاس، زبان آموز بتونه تجربه واقعی از انجام تکنیک ها داشته باشه و هر جلسه پیشرفت خودشو حس کنه.
برای مرور جلسات قبلی روی لینک های زیر کلیک کنید.