هر آنچه در آموزش زبان به کودکان باید بدانید!
متن فایل صوتی
در این پادکست به 3 سوال جواب میدیم:
1. بهترین سن برای شروع یادگیری زبان در کودکان
2. بهترین روش آموزشی برای کودکان
3. بهترین منابع برای آموزش زبان به کودکان
دغدغه شما را برای یادگیری زبان بچههاتون کاملاً درک میکنم و میدونم سوالهای زیادی توی ذهنتون هست که بتونید بهترین شرایط رو برای بچه دلبندتون فراهم کنید که بتونه در بهترین حالت ممکن زبان رو یاد بگیره ارکان هستم و اینجا به سه تا سوال اساسی جواب خواهم داد:
اینکه بچه شما از کی شروع کنه به زبان خوندن و یادگیری زبان
بهترین روشی که میشه برای آموزش زبان به کودکتون استفاده کرد چه روشی هست
و اینکه از چه منابعی میتونه استفاده کنیم که بچهها هم خسته نشند و هم درصد یادگیریشون بره بالاتر با من همراه باشید.
خب بریم سراغ جواب سوال اول
که چه سنی میتونه بهترین سن برای شروع آموزش زبان به کودک دلبندتون باشه:
اگه بخوام جواب این سوال رو بدم البته با توجه به منابع زیادی که مطالعه کردم و نظر کارشناسان این حوزه باید بگم که یادگیری زبان برای کودک شما از داخل رحم مادر شروع میشه و بستگی به عوامل متعددی که وجود داره این روند میتونه برای هر کودکی متفاوت باشه.
نظریات مختلفی در این حوزه وجود داره که اشاره به سن های خاصی برای آموزش زبان به بچهها میکنند بعضیا میگن یک تا سه سالگی. بعضیای دیگه میگن سه تا پنج سالگی و حتی بعضیا میگن از هفت سالگی به بعد که کودک میره مدرسه بهترین سن یادگیری زبان جدید.
حالا اگه بخوایم اینا رو جمع بندی کنیم و به یه نتیجه گیری خوب برسیم میتونیم اینطوری بگیم که شروع آموزش به کودکان برای یادگیری زبان برای هر کودکی منحصر به فرد تکرار میکنم شروع آموزش زبان برای هر کودکی منحصر به فرد و میتونه از شش ماهگی شروع بشه و تا قبل از ۱۲ سالگی ادامه پیدا کنه البته به این معنی نیست که بعد از ۱۲ سالگی دیگه نمیشه زبان رو یاد گرفت میشه یاد گرفت خوبم میشه یاد گرفت ولی چون ما اینجا تمرکزمون روی بچهها هست به همین خاطر این موضوع رو تاکید کرد این مثلاً کاملاً روشنه که یادگیری زبان در سنین پایین به مراتب سریعتر از بزرگسالا اتفاق میفته و مهمترین مسئله در بحث آموزش چی هست زنده نگه داشتن اشتیاق کودکتون در یادگیری زبان جدیده.
اگه بخوام به صورت جمع بندی شده بفهمیم و بدونیم که چه سنی بهترین سن هست شما یه پدر و مادر هستید که تلاشهای فرزندتون رو برای یادگیری و دست و پنجه نرم کردن با زبان میبینید. و بهتر از هر متخصصی تشخیص میدید که چه چیزی برای فرزند شما مناسبتره. پس بهترین سن برای یادگیری زبان رو خود شما که پدر و مادر هستید میتونید تشخیص بدید و انتخاب کنید.
حالا میریم برای جواب سوال دوم
که بهترین روش آموزش زبان به کودکان چه روشی میتونه باشه. افزایش آگاهی ما در این حوزه به ما کمک میکنه که خودمون نقش موثری در این مسئله داشته باشیم و این نباشه که بچه را بفرستیم یک موسسه ای یک مرکز آموزشی و خودمون هیچ کاری را انجام ندیم. بهترین روش آموزش به کودک اینه که مسیر یادگیری رو براشون جذاب کنیم و شمای پدر و مادر باید تئاتری رو بازی کنید که کارگردانش شما هستید و بازیگراش شما و فرزندتون. شما برای آموزش زبان به فرزندتون باید در یک تئاتر شرکت کنید این تئاتر رو خود شما طراحی میکنید داستانشو میچینید و خود شما نقش بازیگر رو با بچتون بازی خواهید کرد این مسئله رو بهش فکر کنید. که خودتون رو از این مسئله فارغ نکنید که فقط بچه را بفرستید یک کلاس زبان و بگی دیگه اونجا همه چیز رو یاد خواهد گرفت.
توضیحاتی که اینجا میدم بیشتر برای پررنگ کردن نقش خودتون در آموزش زبان به کودکانتون هست یعنی شما میتونید نقش بسیار بسیار مهمی رو در حد توان خودتون داشته باشید که کمک فزایندهای به بچههاتون بکنید اینجا چند تا نکته رو توضیح میدم به این نکات دقت کنید و هر کدوم از اینا که براتون مقدور بود میتونید عملاً انجام بدید و روند یادگیری زبان را برای بچههاتون آسان تر بکنید:
مورد اول: یک روال مشخص برای آموزش زبان به کودکتون در نظر بگیرید یعنی استمرار روزانه در بحث یادگیری خیلی مهمه اینطور نباشه که شما یه روز بهش آموزش بدید یه روز ولش کنید دو روز ولش کنید سه روز ولش کنید تا جای ممکن استمرار روزانه داشته باشید و بچه نسبت به این مسئله شرطی میشه که هر روز یه سری وظایف رو در بحث یادگیری زبان داره و اونو باید انجام بده.
مورد دوم: بچهها عملاً خیلی زود خسته میشن خیلی زود کلافه میشن پیشنهاد میکنم که زمانی که برای آموزش به کودکتون در نظر میگیرید کوتاه باشه ولی مستمر. یعنی مجبورش نکنید که نیم ساعت و یک ساعت به عنوان مثال بخواد یک کتاب داستان را بخونه تایمهای کوتاه برای بچه خیلی جذابتر هست تا نسبت به تایمهای طولانی این نکته رو در نظر داشته باشید.
مورد سوم: برنامه مشخصی برای آموزش دادن داشته باشید مثلاً اگه قراره هر روز یک کارتون ببینه بچهتون یا اینکه شبا براش کتاب داستان بخونید باید تایم ثابتی برای هر روز در نظر بگیرید شبا رو که برای کتاب خوندن در نظر گرفتید همه شب ها این برنامه انجام بشه. برای کارتون دیدن مثلاً بعد ناهار قراره این اتفاق بیفته حتما هر روز در اون تایم مشخص اون کار انجام بشه پس اون برنامه مشخص هم برای خودتون خوبه که بدونید برنامه روزانه بچهتون چی هست و هم اینکه بچه از لحاظ ذهنی آمادگی بیشتری داره که اون تایم تایم مثلاً کارتون دیدن یا اون تایم تایم به قولی کتاب داستان خوندن هست.
مورد بعدی میتونه یک فضای اختصاصی توی خونتون برای متریال های زبان جدید در نظر بگیرید که مرتب کودکتون در معرض فضای جدید قرار بگیره و مطالب جدید براش تکرار بشه. مثلاً از اسم گذاری اسباببازیهاش گرفته تا توضیحات مختصر در مورد شکل و شمایل اتاق ابزارهایی که داره وسایلی که بچهتون داره و هر چیزی که میتونه اون فضا رو براش اختصاصی بکنه یعنی یک فضای آموزش زبانی باشه براش. حتی از چسباندن کاغذهای کوچیک لغات جدید این دیگه بستگی به خلاقیت شما و به قولی زمانی داره که شما برای آموزش در نظر میگیرید و میتونید به بچهتون کمک کنید که نتیجه بهتری بگیره.
پس این نکات رو حالا به صورت تیتروار من چند مورد رو اشاره کردم مطمئن هستم که شما بیشتر از اینها رو بلد هستید و میتونید به اینها چند مورد دیگه اضافه کنید که بتونه بچه دلبند شما بهترین نتیجه رو بگیره.
و اما جواب سوال سوم:
که از چه منابعی استفاده کنیم که آموزش زبان برای کودکمون راحتتر جذابتر و به قولی موثرتر باشه چند تا مورد رو اینجا من میگم به دقت گوش بدید که هر کدومش رو میشه گفت که همش در دسترس هست و به راحتی میتونید استفاده کنید:
مورد اول: کارتون های زبان اصلی متناسب با سن کودک خودتون. خیلی راحت میتونی تو اینترنت سرچ بزنید سن و سال بچهتونو در نظر بگیرید که کارتون مناسب خودش رو پیدا کنید زبان اصلی بهترین گزینه برای آموزش به کودک است.
مورد بعدی آموزش زبان با شعر و آهنگ که اینم برای بچهها خودتون میدونید که در سنین پایین حفظ کردن براشون خیلی راحته یعنی شما اگه بتونید همچین آموزشهایی همچین منابعی رو در نظر بگیرید خیلی به بچهتون کمک خواهد کرد که بتونه با شعر و آهنگ زبان رو یاد بگیره.
مورد بعدی. استفاده از کتاب داستان مخصوصاً اونایی که تصویب این تصاویر زیادی دارند بیشتر با تصویر بازی کردن و اینطور نیست که فقط متن خالی باشه پس استفاده کردن از کتاب داستانهای جذاب تصویری خیلی کمک کنند.
مورد بعدی استفاده از اپلیکیشنهای آموزشی که مختص کودکان هست یه سری اپلیکیشنهای خاص وجود داره که همه اینا رو شما به راحتی میتونید با سرچ کردن توی اینترنت پیدا کنید چیز سختی نیست. به راحتی میتونید اپلیکیشن مناسب رو پیدا کنید یا حتی از کسایی که کارشون تخصصی آموزش زبان کودکان هست سوال بپرسید و اونا اسم دقیقش رو بهتون بگم.
مورد آخر استفاده از فعالیتهای هنری مثل انجام کاردستی نقاشی کردن و کارهای این چنینی.
این چند تا موردی که اشاره کردم هر کدومشو که میتونید باهاش ارتباط بیشتری بگیرید برای بچهتون جذابتر هست استفاده کنید مطمئن باشید نتیجه خیلی خوبی رو بهتون خواهد داد اینم در انتهای اضافه کنم که سعی کنید از هر متریال آموزشی که استفاده میکنید بعد از انجام آموزش از کودکتون بخواهید که در موردش براتون حرف بزنه و بگه که چه چیزهایی یاد گرفته این خیلی مهمه یعنی اینکه شما باید از بچتون این مسئله رو بخواهید که الان چی یاد گرفتی این کارتون رو دیدی چه جملهای یاد گرفتی این داستان رو خوندی روی این تصویر یه مقدار توضیح بده و ازش یه چیزایی بخواید که براتون بازگو بکنه یه جورایی حالت سوال و جواب داشته باشه که این مسئله قطعاً میتونه به روند یادگیری کمک خیلی زیادی.
مبحث آموزش زبان به کودکان در عین حال که مبحث جذابی هست به همون مقدار هم میتونه پیچیده باشه ولی اگه شما خودتون نقش پررنگی در این آموزش داشته باشید قطعاً بهتر از هر آموزشگاه و مدرس و موسسهای میتونید در این مسئله تاثیرگذار نه که موسسات و مراکز آموزشی خوب نباشند نه بچه شما حتی اگه مراکز آموزشی زبان رو هم که میره بدونید که داره اونجا چه فعالیتهایی رو انجام میده و ازش بخواهید که براتون این مسائل رو بازگو کنه که چه اقداماتی انجام شده. همه اونا رو به زبان اصلی بتونه برای شما تعریف کنه این نباشه که فقط بچهتون سرگرم بشه با یه سری کاغذ بازی و این اسباب بازیهایی که میزارن جلو دستشون و سرگرم بشه قرار هست کودک شما از تایمش به بهترین نحو استفاده کنه و مطمئنم با دغدغهای که شما نسبت به بچههاتون دارید و اهمیتی که بهشون میدید بهترین کمک رو بهشون خواهید کرد و امیدوارم این توضیحات هم کمک کرده باشه که یه مقدار ذهنیتتون نسبت به این توضیحات و این مسائل روشنتر شده باشه و انشالله بتونیم در آینده هم اطلاعات خوبی در اختیارتون بذارم و شاهد رشد و شکوفایی کودکتون باشید مواظب خودتون باشید و فعلاً خدانگهدار.
امتیازی که شما به این محتوا می دهید 👇🏾
امتیاز 0.00 از 0 رای
پسورد فایل : ندارد گزارش خرابی لینک